april 02 2016 0Comment

Glasshopper getransporteerd naar Bleskensgraaf

Een niet alledaags transport vorge week woensdag dwars door de Alblasserwaard, uitgevoerd door een team van Van der Vlist Speciaal en Zwaar Transport BV uit Groot-Ammers. Het ging om het casco van de 25 meter lange en 4,20 meter brede rondvaarboot de Glasshopper. De Glasshopper weegt ruim 9000 kilo. De Glasshopper is in Gelkenes uit het water gelicht en vandaar per oplegger over de N216 en de N214 naar het bedrijventerrein aan de melkweg in Bleskensgraaf vervoerd.

“het laatste deel van de reis kon pas na zeven uur ’s avonds worden aangevangen. Dit in verband met de nodige hinder voor het overige verkeer op de weg”

Han Leeuwestein van Leeuwestein Scheepsinstallaties is de persoon achter deze bijzondere rondvaartboot. Samen met Arie de Heer van Cafe restaurant De Krom en Ebe P. Nouwen van Nouwen participaties Nederland BV en Nouwen Maritiem uit zwijndrecht.

De Glasshopper wordt een unieke verschijning met zeer moderne techologien aan boord. Zo zal de rondvaartboot aangedreven worden door twee elektrische onderwatermotoren. Ook bijzonder is dat de Glasshopper in enkele minuten tijd zo’n 75 cm kan zakken waardoor het mogelijk is onder de vele bruggen door te varen.

Nog een technisch hoogstandje is het bijzondere spudpaal-systeem van Leeuwestein Scheepsinstallaties. D.m.v. 2 hydraulische spudpalen kan het schip “voor anker gaan” (maar dan sneller, gemakkelijker en stabieler).

Alle moderne technieken aan boord maken het mogelijk dat slechts 1 persoon het schip bestuurd en controleerd.

De in hoogte verstelbare oprijplank maakt het rondvaartschip zeer geschikt voor minder valide toeristen/opvarenden.

De Glasshopper zal zo’n 80 personen per keer kunnen gaan rondvaren van Oud Alblas (Steiger De Krom) naar Kinderdijk.

Een unieke mogelijkheid tot een rondvaart in zowel de graafstroom als een rondvaart bij Kinderdijk. (bron: o.a. Klaroen 16-01-2008)

leader+ logo

De Glasshopper wordt mede mogelijk gemaakt door Leader+, een initiatief van de Europese Commissie.

sales

Write a Reply or Comment