Brandbestrijding

Elk jaar eist brand mensenlevens en veroorzaakt voor miljarden schade aan roerende en onroerende goederen. De bestrijding van brand was tot op heden synonime aan drukcilinders, uitgebreide leidingsystemen, enorme tanks, dure installaties, enzovoort. Bovendien werd er in hoge mate vertrouwd op tijdig ingrijpen door de mens, op zijn moed en heldhaftigheid.

Maar nu ondergaat deze strijd tegen het vuur een fundamentele en radicale verandering dankzij de Firepro Aerosol brandblussers en brandblussytemen die gebruik maken van de aerosolvormende verbinding SBC.

FirePro aerosol brandblussers en brandblussystemen maken gebruik van nieuwe, milieuvriendelijke technologie op het gebied van brandbestrijding, welke het resultaat is van vele jaren onderzoek en ontwikkeling. Het product is getest in tal van landen in, internationaal, gerenommeerde technologische instituten. In Nederland is dit onder meer gebeurd bij TNO, KEMA, KIWA en ECB. Vuur krijgt een veel geduchtere tegenstander tegenover zich nu de FirePro earosol brandblussers en brandblussystemen er zijn.

Het blusprincipe

De FirePro aerosol brandblussers en brandblussystemen zetten, eenmaal geactiveerd, een reactie in gang waarbij de vrijgekomen aerosol de vrije radicalen van de verbranding bindt.

De aerosol die door de FirePro earosol brandblussers en brandblussystemen wordt gegenereerd bestrijdt en blust vuur niet door gebruik te maken van de methoden van verstikking (wegnemen van zuurstof) of koeling, maar door de verbrandingsreactie op moleculaire basis te stoppen (door het binden van de vrije radicalen) zonder het zuurstofgehalte aan te tasten.

De aerosol is opgebouwd uit deeltjes van microformaat. Deze deeltjes zijn gesuspendeerd in een edelgas, waarbij de verhouding tussen het blootgestelde oppervlak en de reactiemassa extreem hoog is (waardoor de voor het blussen benodigde hoeveelheid actief materiaal tot een minimum kan worden beperkt).

Deeltjes met deze minieme afmetingen blijven gedurende een relatief lange tijd in suspensie, waardoor zij de bij ontbranding aanwezige natuurlijke convectiestromen kunnen binnenstromen. Dit leidt tot een toename van de doelmatigheid van de blusstof.

Wij zijn officieel dealer van Firepro brandbeveiligingen. Firepro biedt baanbrekende brandbeveiligings/bestrijdings methoden.

Neemt u contact met ons op wanneer u meer informatie wenst.